Най-често задавани въпроси за песто

Ние сме от Групо Ривиера, тези, които направиха залог със себе си. Тези, които донесоха в България, с любов, истинското прясно песто дженовезе от Италия.

Песто Дженовезе е традиционен италиански сос, направен от пресен босилек, борова ядка, чесън, пармезан, зехтин и сол.

Пестото може да се съхранява в хладилник в херметически затворен контейнер. Препоръчително е да покриете повърхността с малко зехтин, за да предотвратите окисляване.

Пестото е универсално и може да се използва в много рецепти, като паста, брускета, салати и дори като дресинг за месо и риба.

Традиционното песто съдържа сирене, но съществуват вегански версии без млечни продукти. Винаги проверявайте съставките или задавайте конкретни въпроси.

Да, пестото може да бъде замразено. Препоръчително е да го замразите на малки порции, например в ледени форми, за по-лесна употреба.

Използваме висококачествен пресен босилек, произхождащ изключително от Генуа Пра. Босилекът от Генуа Пра е изключителен благодарение на идеалния микроклимат и плодородната почва на района, които подчертават интензивния и ароматен вкус. Тази разновидност (Ocimum basilicum) се отглежда по традиционни методи и се събира на ръка, без използването на химически пестициди. Неговият сладък и интензивен аромат го прави идеален за песто дженовезе, допринасяйки за дълга кулинарна традиция в Лигурия.

Пестото може да съдържа алергени, като ядки (борови ядки) и млечни продукти (пармезан). Винаги проверявайте етикета за подробна информация.

Пестото може да се използва като намазка за сандвичи, марината за меса, топинг за пица или за овкусяване на супи и яхнии.

 Пестото е налично на нашия уебсайт, в специализирани магазини и в някои супермаркети. Проверете секцията “Къде да купя” за повече информация.