В нашия каталог ще откриете italiani IGP салами (salami italiani IGP), гуанциале (guanciale) и лардо ди Колоната (lardo di Colonnata), всички продукти сертифицирани от местни производители с високо качество. Налични вече в София, в нашия магазин на булевард Васил Левски 53, както и в цяла България благодарение на нашата доставка. Тези италиански салами са перфектни за класически ястия като карбонара (carbonara), аматрициана (amatriciana) и много други. Гуанциале (guanciale) и лардо (lardo), отлежали в традиционни варели от мрамор Карера, са специалитети с уникален вкус и признати от ценители.
Открийте ръчно изработения тоскански гуанчале (guanciale) на Bottega di Adò, отлежал по традиция в емблематичните мраморни вани на Карара. Има нежна, кадифена текстура, фин аромат и леко пикантни нотки, идеален за италиански рецепти като карбонара (carbonara) и аматричана (amatriciana). Вкусът е едновременно сладък и наситен, със червени жилки в стегната бяла месна част. Истинско удоволствие за ценители. Това занаятчийско гуанчале (guanciale) ще направи специални вашите ястия и аперитиви, като донесе на масата автентичния вкус на Тоскана.
Един забравен и днес преоткрит продукт, един от най-вкусните и деликатни месни продукти, произведени от свинско месо. Лардо се получава от мастния слой на гърба на свинята и се обработва по традиционен начин в емблематичните мраморни вани, където се залагат пластове морска сол, черен пипер, пресен чесън, розмарин и салвия. След поне шест месеца зреене продуктът придобива уникален аромат и вкус. Този традиционен метод произхожда от Колоната, известна с мрамора си, идеален за тази обработка. Най-накрая може да бъде намерен в София, България, в нашия магазин в центъра на булевард Васил Левски 53 или чрез онлайн поръчки.
Древен продукт, днес отново оценен като един от най-деликатните и вкусни свински деликатеси. Лардото се получава от мазния слой на гърба на прасето и се обработва по стар традиционен метод. Зрее в мраморни вани от Колоната, натъркани с чесън и ароматни билки, като се редуват морска сол, черен пипер, розмарин и салвия. Поне шест месеца зрялост дават уникален аромат и вкус. Мраморът, богат на калциев карбонат, осигурява идеална вентилация и плътност. Резултатът е нежен, ароматен и наситен вкус, сервиран на тънки резени като предястие.
Bottega di Adò пази оригиналната рецепта и традицията на Апуанските Алпи.
Ще го намерите в София, в нашия магазин на бул. Васил Левски 53, а за цяла България ние го изпращаме директно до вас.