Италиански салам Сант'Олчезе Кабела: Експлозия от лигурски вкус в София и в България.

Открийте в София салама Сант’Олчезе от Salumificio Cabella, истинско съкровище на лигурската традиция в производството на колбаси.

Този салам, признат като PAT (Традиционен селскостопански хранителен продукт) на Лигурия, се отличава със своята ръчна изработка със смес от свинско и говеждо месо, нарязани на ръка и овкусени с деликатен допир на чесън, който омекотява вкуса му, както и с черен пипер.

Лекото опушване с дървесина от местни видове му придава ароматен мирис и неповторим вкус, който се добавя към автентичността на лигурския регион. Ние доставяме в София уникален продукт, идеален за аперитив, богат на вкусове, или като основен елемент на плато с превъзходни колбаси.

Salame Sant'olcese Cabella Salame Ligure a Sofia in Bulgaria

Открийте в София салама Сант’Олчезе Кабела: Бижу от генуезката колбасарска традиция

Въпреки че точният му произход се губи в историята, саламът Сант’Олчезе е лигурско превъзходство, предшестващо XIX век. Семейство Кабела, с корени, датиращи от XIX век, допринася за разпространението на този продукт от долината Полчевера, завладявайки небцето на генуезците. Още в началото на XX век Salumificio Cabella се снабдява с отлично говеждо месо не само от лигурските долини (Скривия, Бисаньо, Стура, Полчевера), но и от Южен Пиемонт.

Това, което прави този италиански салам уникален, и вече достъпен в София, България, е неговият смесен състав от свинско и говеждо месо. Говеждото месо произхожда от възрастни животни от Пиемонт (райони Асти, Алесандрия, Кунео), по-специално от ценните породи „Бяла пиемонтска“ и „Бруналпина“, гарантирайки контролиран произход от Северозападна Италия и самата Лигурия. Свинските части, които съставляват мастната компонента (сланина и панчета), идват както от Пиемонт, така и от Емилия-Романя.

Въпреки технологичната еволюция в производството, характеристиките и вкусът на салама Сант’Олчезе остават автентични. Ако в миналото пълненето е било ръчно, днес се извършва с модерни машини, но умелото ръчно връзване е древна практика, която все още се запазва, изисквайки специализиран персонал. По време на фазата на сушене все още се използва огън на дърва, което придава на салама онзи лек и характерен опушен вкус, обогатен от естествените аромати на чесън и бяло вино от долината Полчевера, друг типичен лигурски продукт. Донесете на вашата маса в София, България, автентичен италиански салам от сърцето на Лигурия.