Салата Капрезе с прясно генуезко песто | Pesto песто ™

Съставки:

2 Човека | Време: 10 мин | Много лесно

2 Човека | Време: 10 мин | Много лесно

  • 250 г пресни и зрели домати на гроздове
  • 250 г моцарела от биволско мляко или висококачествено фиоре ди латте
  • 60 г Песто песто ™
  • Зехтин, на вкус
  • Морска сол, на вкус
Салата Капрезе с прясно генуезко песто

Приготвяне:

  1. Приготвяне на съставките (2 минути): Измийте внимателно доматите и ги подсушете. Изцедете добре моцарелата от течността.
  2. Перфектно нарязване (3 минути): Нарежете доматите и моцарелата, като запазите равномерна дебелина от около 2 см.
  3. Подправяне (2 минути): Подредете резените домати и моцарела, редувайки ги на чиния за сервиране. Леко подправете доматите с щипка морска сол и полейте всичко с малко зехтин.
  4. Финален щрих (3 минути): Добавете Песто песто ™, разпределяйки го на капки или нанасяйки го нежно.