Ньоки с песто и зелен фасул | Pesto песто ™

Ingredienti:

Порции: 2 човека | Време за приготвяне: 1 час

Съставки:

  • Ньоки: 250 г
  • Зелен фасул: 80 г
  • Песто Ривиера: 100 г

За домашно приготвените ньоки:

  • Стар картоф: 1 кг
  • Брашно: 250 г
  • Яйце: 1 (по избор)
  • Сол: на вкус
  • Черен пипер: на вкус
  • Индийско орехче: на вкус
Ньоки с песто и зелен фасул

Приготвяне:

  • Стъпка 1: Сваряване на картофите
    Сложете целите картофи в тенджера със студена подсолена вода.
    Гответе, докато станат меки (около 30 минути).
    Обелете картофите, докато са още топли, и ги прекарайте през преса за картофи върху набрашнен плот.
  • Стъпка 2: Замесване
    Постепенно добавяйте брашното, яйцето (ако използвате), щипка сол, черен пипер и индийско орехче.
    Замесете бързо, докато получите хомогенно тесто.
  • Стъпка 3: Оформяне на цилиндри
    Разделете тестото на парчета с дебелина около 2 см.
    Оформете дълги цилиндри с диаметър 2 см.
  • Стъпка 4: Създаване на ньоките
    Нарежете цилиндрите на малки парчета с дължина около 2 см.
    Прекарайте всяко парче по вилица или по рифелована дъска, за да придадете типичната форма.

Зелен фасул:

  • Сварете зеления фасул в кипяща подсолена вода за около 3 минути.
  • Отцедете и оставете настрана.

Сглобяване:

  • Стъпка 1: Готвене на ньоките
    Сварете ньоките в изобилна кипяща подсолена вода.
    Отцедете, когато всички изплуват на повърхността (около 2-3 минути).

  • Стъпка 2: Смесване
    В голяма купа смесете отцедените ньоки, зеления фасул и пестото.
    Добавете черпак с вода от варенето, за да свържете всичко.
    Разбъркайте внимателно и сервирайте веднага.

 


Buon Apetito!