Кус-кус със шафран, скариди и песто | Pesto песто ™
Съставки:
2 души | 10 мин | лесно
Кус-кус: 280 г
Гореща вода: 320 г
Зехтин: на вкус
Бяло вино: 1 малка чаша
Чесън: 1 скилидка
Магданоз: 1 китка
Скариди (обелени): 400 г
Песто Дженовезе: 200 г
Лист от босилек: на вкус
Приготовление:
Подгответе кус-куса: В голяма купа изсипете кус-куса и го покрийте с осолена гореща вода. Оставете да престои 5 минути.
Овкусете кус-куса: Добавете супена лъжица зехтин и разрохкайте кус-куса с вилица. Отложете настрана.
Пригответе ароматната смес: Обелете чесъна, измийте и подсушете магданоза, след което ги нарежете на много ситно.
Сгответе скаридите: В тиган загрейте малко зехтин и добавете ароматната смес и скаридите. Гответе в продължение на 3-4 минути. Добавете бялото вино и оставете да се изпари.
Съединете съставките: Овкусете кус-куса с песто и скаридите. Добавете няколко нарязани на парчета листа от босилек.
Сервирайте: Сервирайте ястието веднага или охладено.
Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че сте доволни от него.супер