Кус-кус със шафран, скариди и песто | Pesto песто ™

Съставки:

2 души | 10 мин | лесно

  • Кус-кус: 280 г
  • Гореща вода: 320 г
  • Зехтин: на вкус
  • Бяло вино: 1 малка чаша
  • Чесън: 1 скилидка
  • Магданоз: 1 китка
  • Скариди (обелени): 400 г
  • Песто Дженовезе: 200 г
  • Лист от босилек: на вкус
кус-кус със шафран, скариди и песто

Приготовление:

  • Подгответе кус-куса: В голяма купа изсипете кус-куса и го покрийте с осолена гореща вода. Оставете да престои 5 минути.
  • Овкусете кус-куса: Добавете супена лъжица зехтин и разрохкайте кус-куса с вилица. Отложете настрана.
  • Пригответе ароматната смес: Обелете чесъна, измийте и подсушете магданоза, след което ги нарежете на много ситно.
  • Сгответе скаридите: В тиган загрейте малко зехтин и добавете ароматната смес и скаридите. Гответе в продължение на 3-4 минути. Добавете бялото вино и оставете да се изпари.
  • Съединете съставките: Овкусете кус-куса с песто и скаридите. Добавете няколко нарязани на парчета листа от босилек.
  • Сервирайте: Сервирайте ястието веднага или охладено.