Италиански сирена от Caseificio Val'Aveto - директно в София, България!

Представете си автентичните вкусове на Caseificio Val d’Aveto, от сърцето на Лигурия, които пристигат директно в София и цяла България!

Уникалното качество на нашите сирена – кремообразната и деликатна crescenza (наричана още стракино), традиционната свежа prescinsöa с неповторим вкус, уникалният вкус на San Stè и гъвкавостта на Fontaveto – се ражда от грижата и чистотата на суровото мляко от нашите долини, богато на аромати и хранителни вещества. Ако търсите сирена Val d’Aveto в София или искате да опитате prescinsöa, ricotta, San Stè или Fontaveto в България, вашето търсене приключи. Внесете на вашата трапеза късче от истинската лигурска сиренарска традиция, направена с любов и най-доброто местно мляко.

Открийте всички италиански сирена от Caseificio Val D'Aveto

La Prescinsöa (Прескънсьоа)

От сърцето на генуезкия хинтерланд идва la prescinsöa (прескънсьоа), сирище от пълномаслено мляко, което се превръща в кремообразно сирене с кисел и жив вкус. Този уникален продукт подчертава вкуса на традиционни ястия като фокача със сирене и зеленчукови торти.

prescinsoa genovese formaggi italiani a sofia in bulgaria

La Crescenza o Stracchino

(Крема сирене или Стракино)

Меко и лесно за намазване, това сирене изразява по най-добрия начин свежестта на нашето мляко, когато се консумира натурално. В лигурската кухня неговата универсалност го прави перфектно за пълнене на вкусни листни теста, обогатяване на първи ястия като равиоли и пансоти, или като кремообразна съставка в солени зеленчукови торти, фокача и фокачете.

crescenza stracchino genovese formaggi italiani a sofia in bulgaria

Ricotta Fresca (рясна Рикота)

Нашата занаятчийска ricotta (рикота) се различава от индустриалното производство по своя естествен бял цвят, с по-изразени кремави нюанси през лятото. Нехомогенизирана, тя има леко по-плътна консистенция, напомняща традиционните рецепти от старите ферми

ricotta fresca val d'aveto a sofia in bulgaria

Ricotta Salata - Sarazzu

(Солена Рикота - Сарацу)

Символ на аветанската селска култура, ricotta (рикота) се посолява и се оставя да зрее поне 7 дни, за да се запази за по-дълго време. Нейният интензивен вкус е също отлична добавка към класическите ястия с полента от лигурския хинтерланд.

San Stè ® 3 зреенета

Произведен в сърцето на Val d’Aveto с пълномаслено сурово мляко, San Stè ® е полутвърдо сирене, предлагано в три степени на зреене. Младият, отлежал 60 дни, има свеж и деликатен вкус; средното зреене развива по-сложни аромати за 4 месеца; екстра, с 8 месеца зреене, придобива интензивен и характерен вкус.

Fontaveto

Fontaveto е приятно преоткриване на класическото национално меко сирене. Отличава се със своя сламеножълт цвят, сладък и деликатен вкус. Перфектно като второ ястие, то се топи лесно, което го прави идеаленa съставка за обогатяване на многобройни рецепти.

Morbidezza con Pesto

(качота с песто дженовезе)

От преработката на пастьоризирано пълномаслено мляко и селектирани млечнокисели култури се ражда нашата прясна качотина с pesto. Нейната златиста вътрешност, оживена от изумруденозелени петънца, предлага вкусов баланс между деликатността на сиренето и ароматната интензивност на pesto-то. Нейната мека и приятна консистенция я прави универсална както в сурово състояние, така и разтопена.

logo caseificio val d'aveto

Ако търсите истинските сирена от Val d’Aveto в София и България, ще ги намерите само в нашия магазин! Доставяме директно за вас сирената от Caseificio Val d’Aveto, същите, избрани от най-добрите италиански магазини заради тяхното качество и автентичен вкус.

Напомняме ви, че за да гарантираме оптималната свежест, пресните сирена като крешенца, прескънсьоа и рикота имат ограничена трайност, затова ви препоръчваме да ги резервирате предварително, въпреки че можете да ги намерите пресни в магазина.
Вкусете парче от най-истинската Лигурия в сърцето на София и в България.

 

Кликнете тук, за да отидете в магазина: https://g.co/kgs/hPhb7W2

ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: +359 88 410 9326